AALBORG STIFTSTIDENDE

FORBUDT POP-ART I AALBORG KUNSTPAVILLON

Som bl.a.Danmarks Radio og MetroXpress kunne fortælle den 23. august, har pop-art kunstneren Steffen Kindt haft en turbulent 2007-sommer. Først blev en udstilling med Steffen Kindts malerier hos Dansk Shell i Nærum lukket med dags varsel, og senere led en udstilling hos Hewlett-Packard i Allerød samme skæbne.

De to multinationale selskabers begrundelse for at gribe til totalcensur er angiveligt, at nogle medarbejdere og/eller gæster har følt sig stødt over visse motiver. Om danske gallerier har samme oplevelse af Steffen Kindts billeder, vides ikke med sikkerhed, men noget kunne tyde på det. I hvert fald har den tyskfødte kunstner, der har boet i Danmark siden 1973, haft svært ved at få hul igennem til den del af den danske kunstverden. Men måske åbner et kunstnerisk gennembrud i Tyskland tidligere på året for nye muligheder i Danmark – eller måske lader galleristerne sig inspirere af Steffen Kindts udstilling i Aalborg Kunstpavillon, hvor en stor del af de ‘forbudte’ billeder også kan ses.

Steffen Kindts malerier bygger videre på den amerikanske pop-art tradition, hvis bedst kendte fortolker nok er Roy Lichtenstein. Inspirationen fra reklamens og tegneseriens formsprog er tydelig med tæt beskårne, ofte erotisk prægede motiver, hvor grundfarverne rød og gul sammen med sort råber højt og gennemtrængende. Og i det nydelige Nordsjælland altså tilsyneladende også yderst provokerende.

Udstillingen i Aalborg Kunstpavillon har fernisering lørdag den 1. september kl. 12 – 15, og de omstridte billeder bliver hængende i Søndergade 20 i Aalborg frem til lørdag den 22. september.