BORNHOLMER TIDENDE

STEFFEN KINDT I DET BLÅ HUS​

Denne sommer præsenteres den tyskfødte po art-kunstner Steffen Kindt for det bornholmske publikum. Steffen Kindt er født i Berlin i 1945 og opvokset i Hamburg. Uddannet fra Kunstskolen i Hamburg, 1967-1971. Flyttede i 1973 til Gentofte med sin danske kone. Har i mange år arbejdet som art director, men har hele tiden malet sidenløbende.

KVINDER I CENTRUM

Et billed på TV-skærmen,en reklame eller et menneske, som passerer, kan være første skridt på vej på et nyt Steffen Kindt-maleri. Oplevelsen koges ned til en snapshot og gengives på store lærreder. Ofte udvikler maleriet sig og bliver til noget helt andet end først forventet, for når det først begynder at tage form, skal det have sin egen dybamiske og stramme logik. Og det ofte kvinder der er i centrum.

– Kvinder giver bare gode billeder, mener kunstneren.

– En kvindekrop har alle de former og linier, som man kan ønske sig. Jeg bruger nok de kvindelige former som alibi for at skabe gode billeder. Og ærligt talt, så finder jeg bare kvindekroppen smuk og tllokkende, men jeg er jo også en mandlig kunstner. Og huner ofte skåret frækt og indbydende, kvinden i Steffen Kindts malerier. Som en sportsvogn medglatte, flotte kurver. Alt er lækkert, præcist som det skal være i et godt stykke pop art. Somme tiderpå grænsen til det kvalmende overfladiske, men til gengæld også med en vis ironisk distance.